top of page

Ruhsal Detoks için Hipnoz

Eğer özet bir tanım yapmak istersek : Hipnoz farklı bir bilinç düzeyi ve dünyayı farklı algılama durumudur.


Her ne kadar dışarıda izleyenlerle ve bugüne kadar genelde duyulanların tam anlamıyla doğru olmadığını belirtmek yerinde olacaktır. Genelde toplumda hipnoz sırasında kişini uyuduğu ve bilincinin kapalı olduğu ön yargısı vardır. Halbuki hipnozun mantığını tam kavradığınızda bunun mümkün olmadığını anlarsınız. Bilinç, hipnoz sırasında kaybolmaz aksine yüksek bir algılama kapasitesi ile zihnin değişik katmanlarında dolaşmaya çıkar. Bu katmanlarda hayaller kurar, çiçek bahçelerinde gezinir, dağlara çıkar veya bir deniz kenarında oturur dalgaların sesini dinlersiniz. Hatta bu durum o kadar olağan bir şekilde yaşanır ki birçok kez hipnoza girmesine yardımcı olunan kişi tarafından “ Ben hipnoza girmedim ki, hiç uyumadım. Siz konuştunuz ve ben sadece birkaç şeyi hayal ettim” tarzında algılanır.


Hayatta başarılı pek çok insan aslında kendilerini çeşitli seviyelerde hipnoza almayı başarabilenlerdir.


Uzun çalışma saatlerine rağmen çık kısa bir ara verip sanki hiç bir şey olmamışçasına güne devam eden bir iş adamı yada çalışan, birden bire ben değişmeye karar verdim deyip hayatı farklı algılamaya başlayan ve mutluluk için farklı sebepleri yaratmayı başaran kişi, yıllardır pek çok diyeti denemesine rağmen kalıcı kilo vermeyi başaramayıp ben artık böyle devam etmek istemiyorum deyip kararını uygulayan ve kilo kontrolünü kendi sağlayan kişi, sigara ve benzer alışkanlıkları kendi isteği ile bir anda terk edebilen kişi, Vücudundaki ağrıları ilaçsız görmezden gelmeyi başarabilen kişi veya bir hastalıkla karşılaşıp daha sonra hayat yapısını değiştirip ve mucizeler yaratan hasta ve bunlar gibi binlerce örnek aslında insanların kendi içlerinde olan ve kendilerini yönetebilme ve zorluklarla başa çıkabilme kabiliyetinin kişinin kendisi tarafından ortaya çıkarılmasıdır.


Kısacası Hipnoz doğada var olan bir savunma mekanizmasıdır. İnsanın korunmasını, ayakta kalmasını sağlar. Pek çok kez kendine inanç, kendini yatıştırma kabiliyeti, kendini inandırma, kendini yönetme, hayatla başa çıkma becerisi, öfke kontrolü olarak adlandırılsa da buradaki ortak nokta kendi kendine telkin verebilme kabiliyetidir. Uzmanlarca bu duruma Self Hipnoz adı verilmektedir. Güzel yanı eğitim ile öğrenilebilir ve uygulanabilir, yıllar içinde tüm dünyadaki uygulayıcıları ve eğiticileri tarafından standardize edilmiş bir yöntemdir.


11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page