top of page

Bilinçli beslenme, bilinçli yaşam

Bir de sağlığa dikkat ederken neleri gözden kaçırıyoruz . Ona bir bakalım. Sağlık için gıdalara dikkat ediyorum diyenlerden misiniz?


Bu aslında çok güzel de, peki ne yapıyorsunuz gıda seçimi ve hazırlığı olarak,


Organik olmalarına dikkat ediyorum en azından köylülerden almaya çalışıyorum, dediğiniz duyar gibiyim.


İyi de sağlıklı olmak için yetiyor mu gerçekten. Bu neye benziyor biliyor musunuz? "Ben arabamın benzinini en iyisinden alırım" diyorsunuz. Aslında bedenin temek mekanizmalarını korumak için haklısınız da . Yine de mümkünse ucuz, hem ucuz hem de iyi olsun istiyoruz. İyi gıda seçimi derken, tabii ki, katma değeri yüksek lüks ve pahalı ürünleri kastetmiyoruz . Sağlıklılık vücudunuzun ihtiyaç duyduğu temel beslenme öğelerini verebilecek gıda seçimleri ile bu besinlerin doğru teknikler ile sağlığınıza uygun şekilde hazırlanarak tüketilmesidir.


Özellikle yağların kötü seçimi ya da iyi de olsa vücudun tolere edebileceğinden fazla tüketilmesi istenmeyen birikimlere neden olabilecektir. Kötü benzin nasıl karbüratörü tıkarsa, yenilen yemeğin içindeki yağlarda kalbin damarlarında birikerek tıkanmaya sebep olur. İyi gıda ve hazırlık seçimleri ile bedeni koruduk. Peki başka, sadece bu yetiyor mu?


Stresten uzak durur muydunuz. Son zamanlarda Stres kontrolü oldukça popüler.

Neden ki? Stres ne getirir, daha doğrusu ne götürür?


Her şeyi götürür dediğinizi duyar gibiyim . Bende bu kanaatteyim. Yazılar boyunca beslenme ve hazırlık ipuçlarını inceleyeceğiz, ayrıca Stresin sebep oldukları yanı sıra İletişimden Hipnoza stres ile başa çıkma tekniklerini konuşacağız.

Yazı: Blog2_Post
bottom of page